Op Weg gelooft dat iedereen zich kan ontwikkelen en er altijd kansen zijn om te groeien. Op sommige momenten is hier even hulp bij nodig. Op Weg biedt de juiste begeleiding, waarbij plezier en motivatie essentieel zijn om samen een stap verder te komen.
Op Weg biedt systeembegeleiding, Pivotal Response Therapy (PRT) en ouder- en gezinsbegeleiding. In alle vormen van begeleiding kan gebruik worden gemaakt van video interactie begeleiding.
Deze begeleiding is gericht op zowel de jeugdige als diens omgeving, waarbij wordt gekeken wat de jeugdige van zijn omgeving nodig heeft om tot ontwikkeling te komen. De begeleiding kan bijvoorbeeld ingezet worden op school, binnen de kinderopvang of peuterspeelzaal, in de thuissituatie of op een sportclub.
Ouder- en gezinsbegeleiding heeft als doel om de ouder opvoedvaardiger te maken, zodat de positieve effecten van deze begeleiding voortduren, ook na het afronden van de begeleiding. Ouder- en gezinsbegeleiding vindt plaats aan de hand van specifieke hulpvragen, zoals het ondersteunen in zindelijkheidstrainingen, het aanleren van ADL vaardigheden (Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen) of specifiek probleemgedrag.
Contact met de teamleider ambulante begeleiding. Neem contact op met de teamleider ambulante begeleiding, Linde Wilmink (algemeen@opwegjeugdhulp.nl of 06- 27 08 45 46). Zij zal naar uw reden van aanmelding luisteren en de vragen die u heeft over ambulante begeleiding beantwoorden.
Kennismakingsgesprek met de aanmelder. Het doel van deze afspraak is om kennis te maken met elkaar en er samen achter te komen of Op Weg de juiste zorgverlener voor de jeugdige is. Mogelijke onderwerpen die besproken worden zijn; de hulpvraag, uw wensen en verwachtingen van de begeleiding, hoe een begeleiding eruit kan komen te zien.
Aanmelding bij aanmeldcommissie. Uw aanmelding zal worden voorgelegd aan de aanmeldcommissie. U dient hiervoor eerdere verslaglegging in te leveren.
Observatie. Wij maken natuurlijk ook graag kennis met uw kind/leerling, we plannen hiervoor een observatie in thuis of op locatie.
Besluit door de aanmeldcommissie. De aanmeldcommissie beoordeeld alle informatie en deelt dit mee in haar besluit.
Intake en kennismaking voor de start. Wanneer de begeleiding kan starten maakt de teamleider ambulante begeleiding een afspraak met u voor een intake. Tijdens de intake tekenen we o.a. de zorgovereenkomst, maakt u kennis met de begeleider en worden er praktische afspraken gemaakt.