Logo

Werken bij op weg

Vacatures

Ervaring van medewerkers

Open sollicitatieformulier

Vacatures

Samen op weg naar de beste werkomgeving. Met elkaar successen vieren, professioneel en deskundig werken maar ook mogen leren en gezien worden, dát is waar Op Weg voor staat. Op Weg is de beste werkplek voor professionals die oprecht betrokken zijn bij de doelgroep, denken en handelen in kansen en oplossingen en bijdragen aan de groei van de organisatie.

Op Weg biedt een uitdagende en veilige werkomgeving waarin medewerkers gezien worden en gestimuleerd worden om mee te denken en betrokken worden bij de organisatie, zich kunnen ontwikkelen en hun werk optimaal kunnen uitvoeren.

Elk jaar doen we onderzoek naar de tevredenheid van onze medewerkers. Zo weten we wat goed gaat en op welke punten we ons verder kunnen verbeteren. Wat wordt jouw volgende uitdaging?

Ben jíj onze nieuwe collega? Neem dan snel een kijkje bij onze actuele vacatures of stuur een open sollicitatie.

Ervaring

Van medewerkers

“Het werken bij Op Weg biedt veel afwisseling op je werkdag. Het ene moment ben je in gesprek met ouders/verzorgers en het andere moment ben je aan het laten zien hoe je een situatie aanpakt. Het is een eer om bij te dragen aan de succeservaringen van ouders en hun kinderen. Werken bij Op Weg is uitdagend voor mij door de verschillende soorten hulpvragen. De ene ouder wil hulp bij boodschappen doen met het kind en de andere ouder wil hulp bij het zelfstandig spelen. Daarnaast kijk je altijd goed naar wat het beste aansluit bij de ouders en het kind. Dit vraagt om ‘outside the box’ te denken. Je probeert kleine stapjes met ouders te zetten, zodat succeservaringen worden opgebouwd. Op deze manier is het fijn werken voor het kind, maar wordt ook het vertrouwen van ouders vergroot.”

- Iona Bakker-Hopman

“Het werken als ambulante schoolbegeleider doe ik met veel plezier, omdat het werk afwisselend en uitdagend blijft voor mij. Gedurende de dag begeleid ik verschillende leerlingen uit verschillende klassen, waardoor ik veel van de school te zien krijg. Het ene moment ben ik in de klas om ondersteuning te bieden en het andere moment ben ik met één of meerdere leerlingen buiten de klas aan het werken. Elk kind is anders en heeft andere hulpvragen, waardoor de doelen per kind dus heel verschillend kunnen zijn. Je kan daarnaast goed je creativiteit in het werk kwijt, omdat je zelf kunt vormgeven op welke manier je aan de doelen gaat werken. Dit vind ik zo leuk, omdat je dan een stukje van jezelf in het werk stopt. Het geeft mij elke keer weer voldoening als ik de kinderen stappen zie maken bij de doelen waaraan we werken!” 

- Jane de Jonge

“Ik vind het geven van ouderbegeleiding erg leuk, omdat dit een hele andere manier van werken vraagt, je hebt dan echt een adviserende rol. Ook is het geven van ouderbegeleiding heel afwisselend, omdat geen een ouderbegeleiding ‘hetzelfde’ is. Bij het ene gezin ben je voornamelijk aan het praten en advies aan het geven, terwijl je bij het andere gezin echt gaat oefenen. Zo ga ik bijvoorbeeld wel eens met ouders naar een speeltuin om zo te oefenen met veiligheidsinstructies en ‘nee’ accepteren. Persoonlijk heb ik gemerkt dat het geven van ouderbegeleiding erg waardevol kan zijn voor ouders. Als ouderbegeleider kan je met een frisse blik kijken naar situaties waar ouders zelf niet uitkomen. Ouders zijn dan ook altijd erg dankbaar naar mij toe, dit maakt het voor mij extra leuk.”

- Manouk Bennis

Open sollicitatieformulier

Heb je interesse in een baan bij het Op Weg maar staat er op het moment geen passende vacature open? Vul dan het onderstaande formulier in dan neemt de functionaris HR zo snel mogelijk contact met je op.
Logo

Deze website maakt gebruik van cookies, als je doorgaat op de website ga je hiermee akkoord.

Logo

Deze website maakt gebruik van cookies, als je doorgaat op de website ga je hiermee akkoord.